lite modenytt

Mischas väskkollektion har kommit. Jag gillar denna!


tisdag

står och funderar över helgen. måste bestämma om jag ska jobba nåt då, eller åka ner till varberg. idag provade vi krocketspelet, det va kul men väldigt varmt och jag hann aldrig spela färdigt min svåra bana. bakade bullar idag också. glömde bort dem lite så de blev rätt platta. men goda såklart. min nyttiga period verkar ha tagit slut.

extra

förresten så har jag köpt ett krockett-spel nu, så jag tycker att ni ska komma hem till mig och spela det!

helgrapport

Står på jobbet igen. nästan ända gången jag kan blogga konstigt nog. min dator är ju fortfarande i tyskland och den stationära bara funkar inte. tur att jag får låna min lilla brors till viktiga saker. det är så fruktansvärt varmt. jag älskar att det är riktig sommar. var vid havet hela lördagen och solade och hoppade från klippor, slogs med brännmaneter och getingar. precis som svensk sommar är. blev en kanonkväll också, föris hos elin med sofia och en nykter anna, öl chips och massa prat om minnen och knasiga killar. sedan åkte vill trägårn, träffade massa gamla bekanta och en del nya, drack drinkar och dansade natten lång. fick skjuts hem till dörren av pärlan anna. sweet!

vaknade inte alldeles pigg och glad i  soffan på söndag morgon. hade tänkt vara förståndig och äta o kolla på film när jag kom hem, men kom inte så långt :P fick iaf ryckt upp mig och hängde med emelie och tilda till delsjön, där jessica och joakim också var. väldigt mysig dag blev det. kvällen avslutades med tv-film som jag missad slutet på för att jag somnade.

Kryddan i tillvaron

Det är skitjobbigt att gå upp på morgonen. Det är svårt att hålla sig vaken vid maskinen. Jag blir väldigt hungrig. Men det finns ljuspunkter. Den största är restaurang Kryddans underbara mat, och kanske då framförallt deras köttbiffar . Dagens konversation med kocken:
-"Biff tack."
-"Du kanske inte vill ha riktigt så mycket mos som grabbarna?"
-"Nej, det där blir bra. Men lika mycket kött. Tack."

De tre biffarna gick åt på 10 minuter. Santa Maria ger iaf bra aptit.

Sommarkatt

Läste en krönika av en Graaf-syster för ett tag sedan. Om att en i varje förälskat par blir till en sommarkatt. Utslängd och övergiven när tältet ska packas ihop, charterplanet lyfter, sommarstugan lämnas för i år. Och inte är det mycket man förfasas över som detta fenomen. Förkastligt beteende, hur kan man? Men så står man ändå där, semestern går mot sitt slut, och man försöker hålla kvar de sista stunderna så länge man kan. Har så mycket förhoppningar, klart vi ska ses, vi kan ju iaf byta nummer. Man ser tillbaks, längtar, saknar, glömmer. Och rätt vad det är, blir dagarna längre igen, och det är dags att hitta en ny. För man vet ju, här hittar man ingen kärlek.

tidsfördriv

Hej hej! Vet att jag är så himla dålig på att blogga nu igen. Det är för att jag jobbar och när jag inte gör det har jag kollat på Gothia cup. Det har varit mysigt. Var till  och med på IKEA med min lilla bror igår och åt köttbullar. Jag är mer engagerad i  hans flytt än vad han är. Men vi var bara där för att det inte var några roliga matcher på Åby och jag skulle ju jobba så vi hann inte åka nån annanstans.

Min senaste vill ha-grej är  ett krocket-spel. Jag har länge tänkt att vår trädgård är perfekt för krocket men vi har aldrig köpt nåt. Kanske blir det ändring på det snart, synd att David bara är hemma några dagar till.

Imorgon åker hela familjen till Norge. Jag hade inte tänkt följa med för vi hade planerat att åka till Tylösand i helgen, men det blir inte av. Och inte  verkar det hända något annat kul heller. Minns inte vad jag tänkte på när jag skrev att jag hade så mycket att se fram emot i sommar.


Tankar vid en tacomaskin

Jag har fått sådan skrivlust. Vill skriva noveller och vinna tävlingar och bli författare. Journalist. Lasse Granqvist. Fast har pratar ju mest. Men det passar ju också bra. Var till och med nära att skicka iväg ett mail innan och fråga hur man blir som honom. Speciellt när man bara har en halv textilekonom-utbildning i bagaget. Här är inte heller det forumet för mina tankar som jag kanske hoppades någon gång. Hade jag bara haft min dator hade jag varit så nöjd med att skriva på bara den. Utan att någon läser.

Nu är det snart dags att städa. Sedan ska jag cykla hem i sommarnatten. Batteriet i Mp3n är slut.


Sammanfattning

Har överlevt första veckan plus ett helgpass. Har hängt på stan pch träffat gamla kompisar. Har fått sytt min kjol. Varit på Bruce Springsteen och Winnerbäck. Har varit och kollat på alla bilder från EM. Vilken saga. Sitter på youtube och letar klipp nu. Det är jobbigt att tänka tillbaka men samtidigt svårt att låta bli. Men när jag ser bilderna från öltältet känner jag riktigt hur mina skor är blöta, hur kylan har krypit in i mig och aldrig verkar vilja släppa taget. Hur hårda frallorna var. Sådana små saker som gör det lättare att leva. Fast många är de inte.


Första dagen på resten av sommaren

Började jobbet idag. Precis som vanligt. Inte mycket nytt där inte. Tur att jag har skaffat mig så mycket att se fram emot! Dock hade jag tänkt åstadkomma mer. Vara effektiv, få gjort saker. Nu när jag är ledig när jag kommer hem. Behöver inte plugga någonting. Lite spanska bara kanske. Skulle ju rota fram mina gamla böcker. Skulle ju sy en klänning av mitt trikåtyg som jag nästan gjort själv. Designat iaf. Och en kjol av mitt nya rutiga tyg. Och såklart kuddfordral nu när jag äntligen hittat ett tyg som jag gillar. Men kommer hem, fixar lite käk (mamma), kollar på TV, somnar. Så var det med den effektiviteten.


Den värsta morgonen

Har inte tänkt på dig på länge. Har förträngt mitt dåliga samvete och tänkt att ingen ändå bryr sig. Och det är säkert sant. Men jag gick in här, läste mitt förra inlägg och förundrades. Älskade det. Vilka ord. Blev inspirerad och sitter ju faktiskt och trummar ner några nya nu.

Så många fraser dök upp under den veckan. Meningar jag ville föreviga här i bloggen. Men jag hade, min vana otrogen, inget anteckningsblock med mig och allt gick förlorat. In i dimman, som man brukar säga. Där älvorna dansar...

Dock var öldimman förvånande hänsynsfull. Jag kunde på hemvägen konstatera att ingen hade mått dåligt under veckan på grund av alkohol. Visst, morgonen i öltältet med Ralf Edström som viskade, Lasse Granquist som kom med alldeles för avancerade skämt, och stora lass av köttbullar och brunsås höll på att knäcka oss. Men jag stod ändå ut rätt länge och det var den värsta morgonen. Men samtidigt morgonen efter kanske en av de bästa kvällarna i mitt liv. Hemskt att säga kanske. Men att håna sin hesa hals med allsång med Dogge Dogelito, att sjunga Zlatan med en, säg femårig, flicka på scenen, att dansa med alla galna, blågula killar och dricka öl och andras drinkar tills natten försvann, att sitta i en ring utanför tälten och njuta av blandningen av kall alpluft och mjuka kyssar, att krypa in i ett tält som är varmt och faktiskt få sova några timmar. Tills solens strålar steker på tältet så man rusar ut och börjar om igen. Då är det värt det. Då är det värt varje sekund av skakiga ben och yoghurt som stannar i halsen. När man den värsta morgonen fortfarande orkar släpa sig upp till öltältet vid 10-tiden för att höra uppladdningen inför kvällens match, Sverige-Ryssland, med några av Sveriges främsta fotbollskommentatorer, ja, då har man det bra.


RSS 2.0