Norge!

Hade lite løsa planer før helgen i Lindome/Gøteborg, men blev Norge istællet! Så just nu sitter jag med min familj hos vænner i Moss och væntar på På Spåret, vilket ær lite av en perfekt fredagskvæll før mig. Senare i kvæll far vi øver fjorden till brorsan i Tønsberg, ska bli kul att se honom igen, kænns som en evighet sen. Och två hockeymatcher ska vi hinna med, det ær næstan fler æn jag har sett i år!
Nu ær det så næra till den 6 jan att jag næstan har børjat ransonera min tid mellan vænner jag måste hinna træffa, och værderar familjen kanske høgre æn någonsin.

God tur!


Blondiner har roligare

På den här bilden ser jag så lycklig ut. Det var jag. Det var före smutsiga kläder, dålig lever och förlust av röst och EM-avancemang. Men kanske framförallt före utväxt. Eller så kanske det bara är skönt att vara lite suddig. Det är okej.

Jag vet att jag inte ens ser så blond ut. Men om man jämför:

Visst, jag är glad här. Men inte sådär oförställt, lätt och oberoende, och inte direkt beredd att sjunga spanska flaggans lov hela natten lång. Bara en liten tanke såhär i vintermörkret, att även konstgjorda solstrålar värmer. Slingor hitåt!

Klump=Elefant?

En intressant iakttagelse av words synonymer. Stackars elefant.

Förresten så såg jag att jag har skrivit fel i det tidigare inlägget där jag spelade på att jag nog inte är så smart men iaf har fått bra betyg. Så det kan bli. Funderar på varför det egentligen är de i Mensa som är så himla smarta. Och varför de som då passar in i skolan inte skulle vara det. Jag anser att det nog snarare är måttet IQ det är fel på, än den svenska skolan. (Även om det är en gammal debatt, och man kan förbättra mycket.) Det enda som är klargjort är ju att medlemmarna har något gemensamt, en klubb, några siffror, inte att de egentligen skulle vara bättre än oss. Varför finns MVG liksom om det inte är sant.

Snälla legitimera mig ;)

Tack Mensa!

Förklaringen på mina bra ändå ganska bra betyg och varför jag är nöjd med dem. Jag förstår inte bättre.

Matdags

Det här blir det till lunch idag:

Jättegott!
Ikväll blir det nog Fajitas....

Tryck på bilden så kommer ni till en bra länk för en gångs skull! Jag är noga med att inte bli stämd av min favoritarbetsgivare ;) Fast just den fyllningen är inte min favorit, med kallt ris och sånt där så jag kör nog mer på ananas och vanlig tacostil! Och den här sidan var ju ett guldkorn!


Världen för ett år sedan

Jag surfade runt lite för att hitta information om världsekonomins utveckling till mitt arbete i Internationellt företagande, när jag hittade den här artikeln. Intressant men sorgligt!

Äntligen fredag

Ett framsteg i processen: svar från Catrin i Mexiko att jag har kvar rummet där... skönt! Annars strular allt med csn och visum såklart. Förhoppningsvis kan jag skaffa mig en egen hyresgäst imorgon, det skulle också vara toppen!

Igår var jag på en studiecirkel i Göteborg om Rena Kläder. Det var sådär. Aktivister med piercingar och rufsigt hår och sånt där.... Jag är en fördomsfull människa. Men det ska iaf bli kul att diskutera med människor med helt annan referensram än mig och mina THS-buddies.

Kanske är jag en hycklare som pratar en massa om miljön och mänskliga rättigheter, men inte verkligen gör nåt. Men jag tycker det är jobbigt med människor som skriker, kastar gatsten, går in i andras hus, släpper ut minkar etc etc. Och skulle jag i den där gruppen säga att jag kanske helst vill tjäna en massa pengar på att få folk att köpa ekologisk bomull, så skulle jag väl inte få vara med. Ska bli intressant att testa! Men först, städa.

Symboler

Idag representeras både mexikanska ambassaden och vårt kära CSN av denna bild:

Men det behöver inte alls vara deras fel att de är SEGA SOM KOLA. Kanske har de en ledare som har valt organisationsrecept efter normativa påtryckningar och socialt konstruerade idéer om vad som är de "rätta" lösningarna på deras problem. Och om man ska krångla till det kan det hända att olika interna aktörer okoordinerat anammar recept från de olika externa banorna de befinner sig på. Men detta är ju bara symbolperspektivet. Vill man kan man istället se det ur verktygsperspektivet, och då ser det ut såhär:


Problem? Hungrig. Lösning? Äggmackor!


Nu blev det mycket!

Känns som om jag har hundra bollar i luften just nu. Allt som ska fixas med Mexiko som att hyra ut min lägenhet, fixa visum, ansökan, csn, försäkringskort.... Det mesta har eller kommer lösa sig medan vissa saker är mer osäkert. Men nu har jag iaf bestämt med en tjej som ska komma och kolla på min lilla lya på lördag. Det är väldigt positivt men gör så att jag måste städa på fredag kväll, alternativt gå upp tidigt på lördag morgon.
Sedan så är det ju skolan såklart, två grupparbeten igång, kursböcker att läsa, dokument att sammanfatta, texter att tolka... Jag vill göra mitt bästa på det snabbaste och roligaste sättet varje dag och alltid lära mig mer och inte svika gruppen. Den tillfälliga lösningen brukar heta choklad. 
Imorgon ska jag på studiecirkeln i Göteborg med Rena Kläder! Det ska bli så spännande! Lära mig ännu mer på ett nytt sätt och med nya människor. Samtidigt så är det lite jobbigt att resa, att få mer information att ta till mig, att prestera och skapa kontakter.... Men kanske har jag äntligen funnit något som engagerar mig, som jag kan brinna för, och då vill jag inte släppa iväg det.
Ridningen försöker jag hinna med i mellan, och gymmet hoppas jag komma iväg till någon gång under helgen. Vi får väl se, konstigt att det man älskar ska komma så långt ner på listan.

Var rädda om varandra

Tisdag morgon

Jag tillåter mig att tänka att det är riktigt dåligt bandyväder idag. 2 grader, ösregn och storm gör att jag är glad åt min tvättid och mina böcker på hög.

kvällsmats-kärlek

Äggmackor med purjo är vackert. Gult, vitt och grönt. Och så gott att jag inte hann ta något kort, men gissar att ni sett de förr. Kollar så smått på fotbollsgalan och underbara Håkan.

Härliga helg!

Som vanligt när jag inte skriver är det för att jag är där ute och upplever saker, istället för att skriva om dem. I fredags hade jag en lång skoldag med två föreläsningar och sedan åkte jag hem till m&p och försökte fixa mig lite snabbt för att åka hem till Sofia. Där träffade jag Ulle, Elin, Sarah och Sofia förstås. Drack goda drinkar med Smirnoff, piggelinglass, Red Bull m.m... Väldigt trevligt var det! I lördags var det bara att ta sig upp, äta lite frukost, läsa så mycket Internationell marknadsföring jag orkade och sedan åka till Backaplan och träffa Emelie. Busskrångel på vägen... suck. Men det blev en mysig eftermiddag ändå, tittade på massa fina blommor och åkte sedan hem och åt hamburgare hos Emelie. Mums! Sedan vidare till Sara och hennes killes nya lägenhet i Mölndal och drack glögg och träffade andra godingar. Blev bandysugen... Sedan skjutsade snälla Emelie mig till Ulle i Linné, där vi drack mer roliga drinkar, åt godis och planerade trippen till Dublin! Mys mys. Ut på stan, träffade Sarah på Notting Hill, vidare till Sticky Fingers och mötte upp Elin med vänner och dansade natten lång. Var evigheter sedan jag var där, och tiden flög iväg. Var inte i närheten av att hinna med sista tåget så tog taxi till Sarah och sov där. Idag har jag mest legat i sängen och försökt återhämta mig..... Att glögg är vin är lurigt, det är ju så gott!
 
En sån här hoppas vi att Sara har när vi hälsar på nästa gång ;)

Aahh...

Trött i triceps av att hacka gurka.... Så skönt! Idag blev det en riktig motionsdag. Först cyklade jag till stallet på morgonen, red en timme, galopparbete på banan och i paddocken, sedan cykla hem, laga mat, prata lite med mamsen, läsa organisation och sedan cykla till gymmet. Gick på ett danspass och sedan körde jag lite själv på gymmet. Var längesen jag var där uppe, saknade det!


Jag visste väl det ;)

There Are 0 Gaps in Your Knowledge
Where you have gaps in your knowledge:

No Gaps!

Where you don't have gaps in your knowledge:

Philosophy
Religion
Economics
Literature
History
Science
Art
Do You Have Gaps in Your Knowledge?

Stolt över att få in det med htlm också =)

Röda Korset

Alldeles nyss blev jag medlem i Röda Korsets ungdomsförbund Sjuhärad. Jag kommer dels antagligen vara med i en studiecirkel i Göteborg i samarbete med Rena Kläder som ska diskutera arbetsförhållanden inom textilbranschen, dels engagera mig i en grupp som ska arbeta för det här i Borås. Fast gruppen får väl vänta tills efter Mexiko. Men det är ju ändå precis detta som jag vill arbeta med i framtiden, så det är en perfekt grej att krydda mitt cv med!


Mera bilder!

Idag började jag med spinning för första gången på friskis o svettis. Det var jobbigt, som det ska vara! Nu lagar jag mat, kyckling med curry, kålrot och avokado. Inte ett recept jag skulle ha kommit på själv precis!

Äntligen har bilderna från bröllopet hamnat på fb... Här kommer några:

Jag hemma i hallen fortfarande... Och här är jag och Mikael på bröllopet. I detta rum var vigseln, med utsikt över höstträden och sjön.

I balans

Så satte mig och lade över alla korten på min kamera till datorn. Massa minnen och känslor dök upp... Här är ett urval:

Från Konståknings-VM i Göteborg i våras. Den första bilden på kameran! Från typ mars.

Mina vänner i skolan! I vårsolen... =)

Emelie och jag på Valborg (...)

Och när våren gick över till sommar så var jag nära att bli med Bamse. Är det konstigt?!

Resten av sommaren är så lång att den får vi ta någon annan gång. (Rim)


Tillbaka!

Sådär, då var jag installerad i Borås igen. Kastade mig direkt in i det, med Ki-jympa igår, två föreläsningar idag och spinning och ridning imorgon. Nu har Sofia flyttat hästarna närmare mig, ska bli väldigt kul och se hur de har fått det! Hoppas de trivs nu och inte blir griniga.... Vill inte pussa på en sur Ella och en tossig Hacke!

Nu läser jag Internationellt företagande och Organisationslära 2. Börjar kännas att vi har läst några kurser nu och att det kanske inte är grundnivå längre. Eller det heter det säkert fortfarande men det krävs iaf lite mer nu och det känns bra och spännande att ha kommit en bit på väg! Int. företagande är min favorit, organisation är egentligen också intressant men så himla omständigt.

Börjar se ett fredagsmönster som inkluderar plugg, the, Dobidoo och godis. Både skrämmande och mysigt. Som en skräckfilm haha.... Har dock kommit fram till att jag verkligen inte gillar att kolla på film själv. Inte ens Wall-E. Har ingen ro till det! Passar mig bättre med serieavsnitt, en mer lagom dos av slappande... Men jag avgudar Gossip Girl. Snälla B, bli min stylist.

Min period hemma hos M och P var bra. Träffade vänner, bakade kakor, drack drinkar och blev inspirerad på Santa Maria. Så lättförtjänta pengar för mig, jag saknade det till och med när jag satt högst upp i en lägenhet i Linné med trevligt sällskap, efter den sista kvällen.

RSS 2.0