Fredag

Idag gick jag upp tidigt för att skriva en analys av ett case om Maria Sharapova. Intressant men tyckte instruktionerna var svåra och trodde det skulle ta mycket längre tid. Men är klar och ska bara läsa igenom det i skolan, med rättningsfunktion som jag saknar, på måndag och lämna in det. Härligt att vara mer eller mindre ledig över helgen, åker till Aguascalientes idag. Ska rida! Ska bli så himla kul. Jag gillar inte direkt schemat för helgen, det har ändrats fram och tillbaks flera gånger och jag har lite olika åsikter om personerna som följer med, men ändå ser jag fram emot det. Bara lukten av varm häst, och mjuk päls... mmm!
Hade velat hinna åka och klättra innan, men är tyvärr omöjligt. Måste packa lite och duscha. Inte alltid vi har vatten i huset, så det gäller att passa på!
Hm... vad ska man ha på sig tro? Har ju en cowboyhatt, men inte direkt några cowboystövlar eller annat "lämpligt" att rida i. Blir jeans, skjorta och hatt iaf, och får väl antagligen ta mina gympaskor trots att jag hör förmaningar om klack  och risken att fastna i stigbyglarna i huvudet...
Ska försöka ta många bilder på pållar, ranchen och naturen =)

Ha en härlig helg, det tänker jag ha! Gnägg!

Planer...

... försöker jag lära mig att inte ha här. INGET blir någonsin som planerat. Och folk verkar ha svårt att förstå att ja inte har lärt mig än, men jag har ju planerat i 23 år, kan ju inte ändra på hela mig på några månader... Men ett uppehåll skulle jag ju kunna ta. Eller bara planera saker jag inte vill göra, så att det blir tvärtom.


Hur som helst så drömmer jag mig bort med min guidebok till alla möjliga platser här. Inte för att jag inte uppskattar mitt mysiga, kök, mitt varma soliga tak, min stora säng eller skolans cafeteria, men just nu skulle jag gärna sätta mig på ett plan till Cancún och simma med fiskarna i det stora blå istället för att gå till skolan och ha lektion till 20:30.


Gott&Blandat

I tisdags hade vi tjejkväll här i mitt hus. Montse gjorde spanska tortillas, med ägg, potatis, lök och chorizo. Gott!


Montse, Mariana (Darios kusin) och Laura.

Igår tog vi bussen till en annan buss här i närheten som är inredd i femtiotalsstil och där de serverar hamburgare med namn som Marilyn Monroe och Elvis Presley. Jag åt en med ananas, kött, skinka, bacon, sallad, tomat, dressing, ost m.m..... Riktigt jäkla god va den! Och riktiga pommes och fanta till, och en fin choklad-milkshake till efterrätt!



Sedan bar det av till en klubb där Christina skulle gå en modevisning. Vi drack några drinkar (Marguerita Mango igen!) och lyssnade på ett liveband medans vi väntade på den. Samtidigt som bandet spelade visade de musikvideor, därför har jag bildbevis på att de spelade Dancing Queen ;)


Agneta, hur tydligt som helst!


Bandet. Mindre tydligt, det var inte alls så mörkt. Tror min kamera börjar bli lite trött....

Modevisningen var ok, vi hejade på Christina men det var inte så många av kläderna jag skulle vilja ha. Sedan fortsatte vi till en salsaklubb och dansade till kl 3. Ikväll blir det avskedsfest för en tjej som ska åka till Korea och plugga. Ciao!


Morelia

Som jag nämnde så var jag i Morelia över Alla hjärtans dags-helgen. Det är en gammal, religiös stad, lagom stor för en helg. Faktum är väl att det kunde ha funnit lite mer att göra, men som tur var hittade vi en intressant affär på söndagen som vi spenderade en del tid i... Köpte Twilight på spanska och det går faktiskt att läsa den. Min spanskalärare berättade att det även går mycket knarkhandel igenom denna stad. En annan intressant sak, som ni vet om läser kommentarerna, är att Annas kusiners mamma kommer därifrån. Och ja, Anna, det var faktiskt rätt häftigt! Är inte alls så långt från mig :)


Utsikten från vårt hotell. Fast vi hade inget fönster, men om man gick ut så såg man detta.





Guadalupe



Jag under en akvedukt.

Och akvedukten i skymningen.

San Valentin-ballonger...

Katedralen mitt i staden, San Valentin-natten precis efter fyrverkerierna.

Hit tog det ca 6 timmar att åka, men det va ok för det fanns direktbuss. Vi åt riktigt god mat flera gånger, hittade gott kaffe, spelade kort, satt i solen, åt glass.... Livet är fint.

Måndag "morgon" (11.16)

Sitter i köket och har precis ätit frukost, flingor, the, rostat bröd med fikonmarmelad. Mycket energi för att orka gå till skolan! För där tar väl den slut... Tur att lunchen är billig i skolan och att jag har två timmar spanska, två timmar rast, 1½ timme business networking. Och sedan magdans! Hade tänkt säga att det är en slapp dag, men jag är rätt trött och hungrig när jag traskar hem vid 8-tiden ikväll...

Igår kväll kom vi hem från Morelia. Jag var där och firade Alla hjärtans dag. Det var väldigt mysigt, vacker stad, god mat och strålande sol såklart. Bilder kommer när jag lyckas sno några från mitt resesällskap, glömde nämligen kameran...

Tack för alla era kommentarer! Är jättekul att läsa, och se att ni läser! Och med era rapporter om snö, alpina "framgångar" och Annas blogg känns det lika aktuellt med skidåkning som djungelstrapatser. Men mamms, jag hör inte så mycket om krisen här, de flesta i den här staden är välmående medborgare som snarare trissar upp lönerna än blir av med jobbet. Det byggs en massa. Mina lärare pratar inte så mycket om det. Men jag bad om att vi skulle läsa lite nyheter i spanskaklassen så det gör vi. Och mina kompisar håller sig mer uppdaterade om omvärlden än jag gör. När jag kollar efter nyheter handlar allt om schlager ju... Men det är intressant att diskutera med folk från Tyskland, Frankrike, Belgien, Polen m.fl om EU bl.a!

Nu måste jag ge mig av till skolan. Vi hörs!!

funderingar

Hej svejs! Sitter i skolan och "vantar" pa ett prov som ar om 2,5 timmar. Ingen idé att ga hem utan forsoker plugga lite men ar ratt trott pa det nu. Ska skriva en foretagspresentation om ett mexikanskt foretag som inte har nagon som helst information pa sin hemsida, inte ens pa spanska.

Det ar lustigt hur flera av oss "extranjeros" sager fraser pa vart egna sprak ibland. Tror att det beror pa att man slappnar av nar man lar kanna andra battre och inte langre tanker pa exakt vad man sager. Da slinker det ut saker pa franska, svenska, tyska...

Om drygt en manad kommer mamsen och pappsen hit! Da kan jag fa prata svenska pa riktigt! Fast jag hoppas verkligen att jag ar battre pa spanska tills dess om vi ska ut och resa pa egen hand...

Har fatt grymma betyg pa allt jag har gjort hittills, trots att jag inte anstranger mig for det... Jag har verkligen kant att jag har lamnat in halvdanna saker for att jag inte haft mer tid, men sa far jag over 90% iaf. Sjukt! Inte konstigt att saker har tar lang tid om det ar sa har de utbildar folk...

Puerto Vallarta

Resan till Puerto Vallarta var lång. Vi åkte härifrån 01:30, bytte buss i Guadalajara vid 7-tiden och kom fram ca kl 14. Då var vi trötta och hungriga.... Som tur var visste Ancha redan ett bra och billigt hostel så vi tog en taxi dit. Stranden var nära och tacostånden många. Vi hade några sköna dagar på stranden, kvällar med lite party, biljard och goda drinkar. Maten på restaurangerna vid stranden var väl inte riktigt värt priset, med det är väl som det brukar vara på turistställen. Frukostarna vi intog på olika små restauranger var däremot alltid bra. Vattnet var varmt, vågorna lagom stora och glass fanns nära till hands. Livet var så bra som det kan bli! Det jag inte tyckte så mycket om är alla försäljarna men när de säljer grillade räkor och fisk och går runt med dem till dig, så klagade jag inte.... (även om det ser ut så bilden haha)



Pelikaner!

Dubbel Marguarita med mangosmak på eftermiddagen. Inte smart, men gott!








Under hemresan var jag åksjuk för det är svårt att få i sig nån vettig mat när man reser såhär och vägen mellan Guadalajara och Puerto Vallarta är hemsk. Speciellt när det är mörkt och man inte kan se någonting... I övrigt var det alldeles underbart och jag längtar till nästa resa!

ont i händerna!

Det var skoj men skitjobbigt att klättra. Grym träning och jag har ju alltid velat göra det mer. Maxcence va en bra lärare med, sa att jag var stark :) Nu är jag hungrig, längtar efter min favvo-burgare..... Party ikväll, party mañana!!


dagens ord: escalar

Snart ska jag iväg och klättra med Maxcence. Han är en bergsget, var i Sydamerika över jul och vandrade och klättrade. Men detta är inumhus. Ska bli kul att göra nån aktivitet. Ikväll blir det Mexikos bästa hamburgare och sedan belgisk fest hos Valerie!

Fredag

Idag är det fredag och jag har ingen skola. Igår tänkte jag, ikväll är jag ledig och imorgon har jag sovmorgon, det är för bra för att vara sant! Och det är det, hade glömt att jag måste till immigrationsverket idag. Boring!! Så nu sitter jag och äter frukost 8.45 trots att vi tog en sväng till en klubb igår och jag inte sov mycket i natt heller. Jag är hur som helst lättad, för jag har hoppat av en av kurserna. Det var den tråkigaste jag har haft i hela mitt liv. Läraren var så tråkig, även för de som förstår spanska vilket jag inte gör, vilket såklart inte gör det roligare. Och läxor hela tiden, efter varje lektion. Så när det var mer jobb än vad jag lärde mig, och jag insåg att jag ändå kommer få problem med csn och skolan i Borås så struntade jag i den. Jag ska försöka hinna göra mer övningar i spanskan istället så att jag verkligen får med mig nåt nyttigt hem till Sverige. Jag hoppas att det var rätt beslut, gillar inte att ge upp men försöker ha en lite mer avslappnad attityd här...

Dagen efter födelsedagen var det fotbollsmatch mellan Sverige och Mexico. Vi gick till en bar och såg den på storbild, men det var inget större drag. Jag "känner" ju knappt en enda spelare i Sverige längre så det var inte så kul som det brukade vara. Men blå-gula naglar var på plats och jag fick en hel del kommentarer om matchen i skolan, så det var ju tur att de vann =)

I måndags hade vi ingen skola, det är nånslags helgdag här. Nåt helgon antagligen. Så vi åkte ut till kusten. Bilder kommer, men nu måste jag immigrera....

Cumpleaños

Så, Guanajuato var fint. Vi gick runt i staden, åt tortas på marknaden, åkte upp på berget och såg solnedgången över staden, åt lokal mat på torget, sov på ett hostel, var på museum och såg bland annat mumier. Intressant och lite läskigt! Det fanns kroppar där som bara var ca 30 år gamla, drunknade, mördade, levande begravda m.m. 
Buss dit, som var fruktansvärd för att jag hade lockats med på fest dagen innan trots att jag visste att det skulle bli en tidig morgon. Sov NADA, och mådde som man gör när man bli bjuden på whisky, öl och tequila på samma kväll. Hemresan var mycket bättre så att åka buss den vägen är egentligen inget problem, tar ca 5 timmar.  

På tisdagen efteråt var det min födelsedag. Jag hade inte planerat något alls, hade massa läxor så hade på min höjd tänkt fira lite med mitt hus när de kom hem från skolan vid 22-tiden. Men så blev det inte. Inget blir någonsin som man planerar här i Mexico! Min padrino tog med mig upp på ett berg vid skolan och visade mig San Luis Potosi från ovan i mörkret, det var vackert. Och han gav mig en cowboyhatt! Den blev jag riktigt glad för för jag har letat efter en. Sedan åkte vi hem och jag hade fortfarande bara tänkt äta och plugga. Men hemma var det folk redan, och mer kom det... Jag fick en ballong som alla skrev hälsningar till mig på, ett jättefint armband, en bok för barn som ska lära sig engelska (från spanska), crepes av Maxcence som stod vid spisen hela kvällen(det blev jag så rörd av!), en tårta och till och med en riktig piñata! Den var så himla söt, jag ville inte slå sönder den. Men sån är traditionen och det var också kul. Det är även tradition att trycka ner födelsebarnets ansikte i tårtan. Mindre mysigt! haha. Det var så mycket folk här, jag gick runt och var så lycklig hela kvällen och bara njöt. Till och med en av våra lärare kom!
Tuff dag efteråt i skolan. Tror jag sov tre timmar. Men jag var iaf långt i från så full som vissa andra... Så det var en perfekt födelsedag!

Min piñata!

Maxcence med pannkakssmeten

Jag och min hatt, Mathias och min bok och Christina

Jag och mexarna och Montse från Spanien

Rapport från Puerto Vallarta kommer inom kort. Cuidate!


Inlägg jag aldrig hann publicera för att taxin kom

Åker till Puerto Vallarta i natt. Bussen tar 12 timmar med ett byte på vägen. Segt!! Men hoppas det är värt det, vi får typ 3 dygn på stranden........ Som jag skrev tidigare så var vi i Guanajuato förra helgen, och här kommer lite bilder:



Mercado Hidalgo



Callejo de los besos med Mathias, Valerie och Dario


Guanajuato ovanifrån i eftermiddagssol


Mera Guanajuato uppifrån berget när solen håller på att gå ner. Den grå byggnaden i mitten är universitetet.


Min chokladkatt till frukost


Valerie och Mathias slappar i solen


Ett av många fina färgglada hus


Indianer som dansar på gatan

Jag vet att såna här långa inlägg är jobbiga men ni ville ha bilder!!


RSS 2.0