Jul

Julen blev jättebra och mysig. Fick en stor, fin, knallturkos resväska i juklapp, så nu har jag ingen anledning alls att inte börja packa! Men känns så stort att det lätt blir övermäktigt. Dock började jag faktiskt knåpa på en lista idag, alltid något.

Igår var Anna här, det var väldigt kul att ses igen, var säkert 1½ år sedan sist. Vi pratade på och tiden flög iväg. Ikväll åker jag till en annan Anna och det blir nog en hel del prat där med! Annars har jag bara varit hemma med familjen i jul, pusslat, spelat spel, gått lång promenad och tittat på tv. Och ätit massor med hemmagjort godis! Imorgon blir det dock en tripp till Varberg och mormor. Letar som bäst efter nån eco-affär i Varberg men hittar inget...


I övrigt så läser jag bok om Mexiko, bloggar om Mexiko och handbok från skolan i Mexiko. Kommer säkert få turistsjukdomar innan jag ens satt mig på planet.


Dan för dopparedan!

Idag gick jag upp som vanligt och tittade på julkalendern, börjar ju bli riktigt spännande! Sedan rensade jag i min garderob och var så stolt när jag fick in alla kläder jag hade haft med mig från Borås. Dock var denna dags misstag att jag senare hittade ännu en flyttlåda med kläder som ska få plats...

Nåja, jag fick en spontanrådgivning på banken, mycket intressant! Vill alltid bli personlig rådgivare när ja går därifrån... Tog en sväng i Lindome och fick inhandlat de sista klapparna, fantastiskt vad man kan få uträttat i vår lilla håla.

När jag kom hem var mormor här och resten av dagen har bestått av att göra julgodis och pepparkakshus med familjen. En stadig tradition i vår familj... Här är mitt medeltidshus!



Även vår unikt pyntade gran får en plats i bloggen ;)

Dagens bästa misstag

Det var inte när jag välte ner en lampa som gick i tusen bitar när jag tvättade fönstren, eller trampade på en termometer eller väntade med att äta knäckebröd tills jag hade städat färdigt. Utan det var när jag trodde att de röda siffrorna var Fahrenheit. Lätt värt det. Synd att jag packade så mycket varma tröjor med hem till Lindome bara!


Början på helgen

Har helt enkelt inte hunnit skriva under veckan, har varit helt galet, med grejer hela tiden. Ikväll har jag bara gått hemma och fixat sedan gymmet, hann knappt äta. Kommer på mig själv med att sucka djupt och vara så sjukt trött på hela alltet innan det ens har börjat. Ni som har varit här vet att det inte är så stort, så med fyra flyttkartonger, massa påsar och diverse smått och gott utspritt över golvet får jag knappt plats själv. Jag håller alltså på att flytta. Har inte ens börjat skriva än. Var för rörigt för att jag skulle kunna få någon ro så var tvungen att ta tag i det först. Dessutom har jag tvättat hela kvällen så hade nog inte kunnat koncentrera mig ändå. Får hoppas att jag hinner göra det imorgon så att jag slipper ha den efter mig under julen. I övrigt så är flyttlådorna slut, och jag har inte ens börjat med kläderna. Får väl packa i små väskor och påsar. Tur att jag har bilen! Bara att proppa in allt och gå upp och städa på söndag.
Och på måndag ska jag hämta mitt visum! Så skönt att det verkar ha gått bra med det iaf...


Helgavslutning

Igår åkte jag ner till Göteborg för att lämna fingeravtryck och diverse papper till min visum-ansökan. Gav mig upp i de fina kvarteren i Örgryte, närmare bestämt Ebba von Sydows gamla gata Överåsgatan. Kände mig ganska liten bland de kameraövervakade jättevillorna. Hade naturligtvis inte med mig alla papper heller så fick lite panik men en snäll och beredvillig pappa, en uppdaterad äldre herre och skolans scanner räddade mig så nu är allt på väg till Stockholm!

Därefter mötte jag A-L och Lotta på Condeco på Avenyn och vi satte oss och arbetade med grupparbete. Jag hade med mig datorn och hade fixat en massa drivrutiner under förmiddagen, så mitt trådlösa fungerade. Dessutom kameran så nu är jag glad och lycklig! Och stolt att jag klarade det själv! Sedan vandrade vi igenom Göteborg och jag gick med mina trötta fötter ändå upp för alla trapporna och fick äntligen ge alla kramar jag längtat efter.

Idag var en stressig dag. Lagom sliten och med min vanliga idiotiska huvudvärk sprang jag omkring på centralen och försökte skaffa en tågbiljett INNAN tåget gick, men flera automater var trasiga. SJ!!! Hann tillslut med tåget. Väl i Borås sprang jag till bussen, kom hem och lagade någon slags lunch, letade upp bättre papper till visumet, duschade och fixade i ordning mig för skolan. Cyklade och hann faktiskt i tid. Grupparbete hela eftermiddagen, och sedan möte med Rkuf. Det är så spännande och roligt! Jag är glad att jag hoppade på det här projektet, även om jag ska åka bort hela våren och missar det första arbetet. Till och med det mesta av huvudvärken försvann och energin kom tillbaka med den första fågelfrö-vegan-kakan.

Nu köttfärssås med lite smått och gott från skafferiet som linser, kikärter, majs och massa kryddor.... Underbart med mat...

Nervös?

Vad konstigt allt är. Jag hoppas ni förstår att det är en alldeles ny och väldigt omtumlande situation. Jag bråkar när jag bara vill krama.

Visum imorgon!



Äntligen fredag

Så kom jag iväg till gymmet igen. Minns inte riktigt när det va sist, typ helgen innan Dublin tror jag. Det va nästan tomt när jag kom dit så vågade mig på roddmaskinen, det va skönt! försökte komma ihåg vad jag lärde mig på akademiska rodden förra hösten... .

Såg precis att Lotta har lämnat in vårt arbete i Internationellt företagande. Så grymt skönt! Var verkligen som att kunna andas ut igen. Dock är det bara att hoppa på en opposition om en timme ungefär och sitta med den hela helgen, och sedan fortsätta med ett nytt arbete i organisationslära på måndag.

Men innan måndag ska jag ha hunnit lämna fingeravtryck till mitt visum, för nu har jag äntligen fått tag på någon i Göteborg som kan fixa det. Imorgon kanske jag och Fanny ska till djurparken en stund, och på söndag kommer min hyresgäst hit och skriver på kontraktet.

Nu ska jag göra pannkakor.

Dubblan!

Det blev en hård helg. Hemma vid 4-tiden i fredags efter bandyträningen och "lite" film. Råkade bli en skräckis som utspelade sig i Mexiko. Typiskt! Upp till julkalendern på lördagen och fortsatte plugga Internationellt företagande tills jag åkte till stan och träffade Shara och började planera nyår. Det var kul att träffa henne! Är inte så ofta vi träffas själva precis. Sedan hem och fortsätta skriva tills jag helt enkelt var klar. Var underbart att lägga mig och kolla på På spåret med katten på ryggen. I söndags bar det iväg till Dublin med mina snygga tjejer:
   


Så himla härlig pose Frida!
  

Lussebullar

Igår var det en toppendag. Effektivt grupparbete på förmiddagen, E.GO-dag på skolan med gratisprylar och fördomstält. Buss till Göteborg med läsning nästan hela tiden och sedan lunch med Mariana och Marcus! Mys mys. Alltid lika roligt att träffa den tjejen, hon är nog den smartaste jag känner. (Ja, Mikael, inkluderat dig.) Sedan en liten sväng in på NK och bara strosa lite i allt det juliga och fina och sedan vagnen till min studiecirkel. Blir bara roligare och roligare! Idag ska jag baka lussekatter till nästa cirkel. Vegan såklart till aktivisterna. Hoppas att de blir goda för konstiga grejer är det i. Största problemet är nog att de inte kan bli härligt blanka!

När detta är klart ska jag installera word på datorn, skriva klart en grej om textilbranschens uppbyggnad typ, och senare åka och vaccinera mig! Nervöst, mest för att jag inte vet om jag har några pengar att betala med och det kan bli dyrt... Bandy eller På spåret med mamma ikväll?

Dagens bästa

Det är bättre att ha någon som pissar ut ur tältet än tvärtom. Grattis Hill!

RSS 2.0