Nu är det över...

Äntligen är tentaperioden slut, och det är hela 9 nio dagar tills nästa kurser börjar så nu ska jag snart åka hem till Lindome och ha lite semester. Ska dock jobba kväll på Santa Maria, men det är ju vad jag gör på sommaren och då känns det som lov ändå. Underbart med tillskott till kassan. Har inte fått mitt csn-bidrag än! Fattar inte varför...

Trots att jag är ledig och har haft en väldigt mysig helg, och iaf antagligen klarade tenta ändå, så mår jag skit. Orka vara allergisk! Hoppas på god macka och varm choklad med Anna snart...


En till tjuvad bild


Liten bild iaf

För er som inte bryr er så mycket om min kavaljer utan mer om klänning och hår! Det jag har lyckats hitta sålänge...


Mikael ^

Planer...

Imorgon är första tentan på länge. Den senaste var 2 juni om jag inte minns fel. Det gör en lite ringrostig, men jag sitter ändå här dagen innan och känner mig beredd. Som vanligt sänder jag en tanke till min gamla mattelärare som lärde att planera. Som om jag skulle behöva det, jag tränar ju på det konstant. Men tacksam, det är jag.

Angående planera. Jag har tänkt flera gånger på något som vi ofta önskar oss av en pojkvän. Det är inget av de första, självklara sakerna som dyker upp så som snygg, snäll och rolig, inget man letar efter. Men när man väl sitter där och tror att man har varandra, så är det helt grundläggande. Att en annan människa planerar in mig i sitt liv, i sin tid. Tar eget initiativ och lämnar luckor för att kanske träffas, om det passar mig. För så fungerar man ju själv, jag tror att de flesta tjejerna gör det, även om få nu för tiden erkänner typiska tjej- och killgrejer. Detta är ett sätt att visa att vi är viktiga i varandras liv, att jag tänker på dig innan du gör det. Och det betyder massor då! 

Kanske är det därför man reagerar så annorlunda när en killkompis gör likadant. För då är det viktigare att visa att man inte har hur mycket tid som helst, att man vill få lägga upp den som man vill, på sitt sätt. Fast i slutändan blir det säkert samma resultat, men det är inte där fokus ligger. Tänkte bara att ni kanske ville veta varför vi är så konstiga mot er.

Liten tillbakablick

Fredags känns så längesedan. Fredag då jag fick landa hemma i köket hos min mamma och bara laga mat, äta och prata en hel eftermiddag. Fredag då jag bråkade med Mikael, mestadels ensam eller med hjälp av en vän, och bara en kort stund med honom närvarande. Jag antar att om jag ändå skulle låtsas vara hans flickvän på lördagen, ville jag utnyttja min rätt att bråka lite ;) Fredag som kom innan lördag, som kom innan söndag som redan har överskuggat alla andra dagar.

Vi hade ett samtal om köttfärssås och naivitet. Om att ha föreställningar och att bli så besviken när önskningar man inte ens visste att man närde inte slår in. Om att det finns lika många mammas köttfärssås som det finns mammor, och att man därför aldrig kan förvänta sig att få det som man alltid har haft, för att vi inte för alltid kan sitta i mammas kök. Vi ställer så höga - och konstiga - krav på varandra. Om vi vill att andra ska göra något för oss, kan vi inte förvänta oss att det ska bli som om vi hade gjort det själva.
Om ett så stort behov av bekräftelse att man själv gräver ut sitt hjärta för andra att ta emot. Man vill så gärna och så mycket. Ett bra sätt att glädjas är att ha saker att se fram emot. Men när man innerst inne vet att det man väntar på aldrig blir fullt så bra som man hoppats, och därför försöker att i förväg skriva poesi så att andra ska förstå och ta intryck, och göra det på "rätt" sätt, då kan aldrig verkligheten överträffa dikten. Kanske är det ett sätt att omedvetet pina sig själv. Ett straff för att man inte duger. Bara ett annat sätt att skära sig själv.
Jag bara önskar att det fanns ett lagom. Att motsatsen till att se sig hän totalt inte är att stänga av och inte våga tro. Inte våga vara glad och lycklig och på rosa moln. Inte varje dag kanske, men åt lite fler, lite mindre, saker i vardagen. Som att mamma fortfarande kan göra köttfärssås, som att man har vänner att bråka med som orkar säga emot så att man får en chans att ångra sig, och att vi fortfarande vet vilken dag det är idag, för det är ju i slutändan bara den vi kan göra något åt.


Utvärdering i stunden

Jag har skavsår, träningsvärk och ett sargat inre. Det yttre är inte heller mycket att ha en stund som denna. Stressymptom som utslag, schweizernöt-papper och sanslös ineffektivitet är det som ligger bakom mig, och det spår jag följer.
Kanske ser jag detta snart som på håll, och minns mina plågor men är glad ändå. Glad och lycklig, på rosa moln. Det är min vän flera gånger i veckan. Det händer väl bara när man är nykär, sa jag. Men det var ju längesedan nu, och jag är ganska ofta glad ändå. Men jag står fast vid förälskelsens påverkan. Om det så är i ett par märkesjeans, ett par ovanliga boots i riktigt skinn eller ett färgglatt underklädesset som bara jag själv kommer få se. Våga ta några steg och prova hur mycket molnen tål. Kanske visar det sig att du är lättare än någon kunde ana.

Dedicated to M.

bröllop

Det blev en bra helg till slut. Hoppas på lite bilder snart för att kunna konfirmera detta! Vackert, mysigt bröllop på lördagen och film och mys både borta och hemma på söndagen.

Varför jag ägnar fredagen åt Dobidoo och textilläsning


Ralph Lauren
Och Sandra, du är bra nära!

Kishti Tomita

Hon är ju faktiskt grym på att sjunga själv, inte bara tycka! (Nu skulle jag kunna skriva "som jag" inom parantes men det gör jag inte, för jag är faktiskt inte bra på att tycka heller, iaf inte om sång)

Min blogg är som min bror. Riktigt tråkig imellan åt, men väldigt bra när den är bra! Och när jag inte har något annat för mig! haha puss brollan, saknar dig! =) (vet att du inte läser, men mamma gör ju)

Boktipset

Sedan så måste jag bara dra till med ett boktips. Det är Magdalena Graafs bok Det ska bli ett sant nöje att döda dig som jag tycker passar bra när man vill gråta en skvätt, känna sig tacksam över att man har sin familj, motivera sig själv att döma mindre och arbeta ideellt mer eller bara vill komma ner på jorden en stund. Själv har jag den i min Mp3, så ser ni en tjej som ler fånigt eller försöker hålla sig för gråt på trappmaskinen på gymmet, på tåget eller i mataffären, så är det jag!

Väktar-uppvaktning

Idag hände något som fortfarande gör mig nervös när jag tänker på det. Först bråkade jag med Mikael över telefon, för att jag hade velat ha lite mer information om hur helgen kommer se ut, lite tidigare. Typ om vi ska sova på hotell, eller åka hem på natten och om jag då måste fixa skjuts, och när vi ska åka hemifrån. Jag har inte ens vetat när det har börjat. Och även om jag inte har planerat in några större grejer för imorgon, vill man väl ändå veta ungefär hur mycket tid man har om man måste göra ärenden eller nåt. Men det löste sig hyfsat och jag tror att det är bra nu.

Iaf var jag tvungen att åka och köpa nya genomskinliga bh-band för att ett gick sönder när jag provade min outfit innan, så tog en sväng med våran knäppa bil till Kållered. Fick ett ryck och tänkte kolla på underkläder också, har inte köpt nåt nytt set på flera år. Larmet pep när jag gick in på KappAhl, som det gör ibland. Har alltid trott att det var min väska. Tjejerna där inne va gulliga när jag förklarade läget och jag gick och botaniserade i hyllorna. Hittade massa fina bh-ar och köpte ett rosa set! Härligt med nytt och fräscht. När jag skulle gå påminde jag om att det skulle pipa, och det va inga problem. Problemet var att det var två väktare i affären. Jag visste ju att jag inte hade gjort något fel, men det var ändå hemskt! De var trevliga och så, och ville hjälpa mig att lösa problemet, jag är ju faktiskt hemskt trött på att pipa! Men ändå. Fick tömma hela handväskan i en korg, klä av mig skor, skärp och kofta men pep fortfarande! Till slut tyckte nog väktaren också att det blev lite obehagligt så han sa till en av tjejerna att följa med mig in i omklädningsrummet och kolla mig.... Suck. Hade ju verkligen bara jeans, linne och gamla slitna underkläder på mig. Till slut hittade jag ett gammalt larm i en ficka i jeansen! Så himla skönt! Både att hitta felet, och veta att det inte är väskan. Tjejerna va jättegulliga och kom och bad om ursäkt och allt, men det var ju inte deras fel. Och även om jag gick darrande därifrån, och knappt vågade mig in på Lindex för att äntligen köpa de där bh-banden så är jag glad att det är utrett. Men som sagt, fortfarande nervös för larm!


Om det inte är det där telefonsamtalet jag äntligen vågade ringa nyss... <3

Min nya favvoreklam

Okej, det där förra inlägget var nog rätt tråkigt. Så här kommer en sång!


Seg dag...

I natt vaknade jag några gånger och hade ont i huvudet. Suck. Gick upp och stängde av alarmet eftersom jag hade sovit så dåligt, så tänkte att jag iaf kunde få sova lite längre på morgonen. Inte för att det gick något vidare heller, men skönt att ha alternativet iaf. En gång vaknade jag av att någon ringde typ 2 signaler. Sökte lite på internet sen och det är visst nåt bluffnr som kostar typ 25 dollar om man ringer upp. Så svara inte när det är ett +88-nr och ni inte väntar samtal från typ Bangladesh eller Taiwan... Eller ring iaf inte upp.

Tillbaks till mig! Eftersom jag hade så ont i huvudet och tabletter inte hjälpte, men jag mådde inte så dåligt att jag bara ville sova, så kollade jag på Desperate Housewives typ hela förmiddagen. Och det var verkligen inte för att jag inte ville plugga, jag kunde inte. Sedan åkte jag till stallet. Skönt och komma ut och tänka på något annat. Var rädd ett tag att jag hade feber med, eftersom jag hade tagit flera tabletter skulle den ju vara tillfälligt nedsatt. Lurigt sånt där! Men, väl i stallet gick det helt ok, förberedde Sofia på att jag nog skulle rida rätt lugnt, kände att jag inte orkade med några större fighter. Tur i oturen (för mig, inte för Hacke) då att knas-hästen vrickade sig igår och bara kunde skritta. Så det blev ett super-lugnt skrittpass i paddocken!

Och nu har jag faktiskt räknat några tal och ligger rätt hyfsat till, så ska kolla på lyxfällan. Imorgon bär det av hem till Götet!

stormsteg!

Jag tror att bostadskrisen är löst. Min alltså. Inte för att det riktigt hade hunnit bli en kris. Och egentligen är väl inte allt löst heller. Men jag har nåt bra på gång. Ett rum i ett hus med gångavstånd till skolan, egen toa och dusch, stor säng, terass samt sist men inte minst: Andra människor! Precis vad jag önskade mig =) Vi snackar förstås Mexiko nu om ni inte riktigt hängde med. Här hemma väntar min lägenhet fortfarande på en tillfällig hyresgäst, snälla glöm inte att tipsa alla ni känner om detta smultronställe.

Idag var sista lektionen i lönsamhet. I really like it. Kommer sakna lite. Tur att man har tenta om drygt en vecka så att jag har chans att riktigt mjölka ur ämnet på allt som någonsin verkade kul. 

Hösten är verkligen här. Det regnar hela tiden. Att göra upp planer med tjejen som nu bor i Mexiko om att jag ska ta över hennes rum är märkligt och overkligt. Hon åkte ju precis dit. Och om jag tycker att det har gått fort, kan man ju gissa att hon tycker tiden rusar på. Med stormsteg.

Accessoires developer

http://www.oilily.nl/world/oilily_jobs.php

Den här och alla dess vänner ger mig märkliga ryckningar i shopping-nerverna. Och det händer faktiskt inte mig fullt så ofta som det verkar hända mina vänner.

100-årsfest!

I helgen var jag i Smålandsstenar hos Fannys familj. De var jättetrevliga och bodde i ett väldigt fint hus. Typ precis allt var fint. De hade till och med såna där lampor som står på golvet och ser ut som stenar i en bäck. Även om jag inte tror att andra ser de så. På lördagen var vi och fixade inför festen, pyntade och så, men det mesta var ändå redan gjort när jag kom dit. Sedan lockade Fanny mitt hår så jag kände mig som en prinsessa!

Här är bordet jag hamnade vid. Vet inte riktigt hur de tänkte när de gjorde bordsplaceringen (för tänkte gjorde de!), men det blev helt okej iaf. Killen bortom mig var helt grym på att dansa bugg och så som Travolta gör i Grease.

Det var mysigt hos Fanny. Skulle gärna åka dit igen. Och på tal om att åka... är det moraliskt försvarbart att vilja dejta en rallyförare?

ben!

Äntligen hemma, med makaroner och korv i magen. Underbart med mat på 3 minuter. När jag inte kunde plugga innan, så åkte jag ner till apoteket, sedan tillbaks till skolan och följde med Anna-Lena och åkte och hämtade hennes nya soffa. Först hade jag inte tänkt följa med för jag ville vara effektiv och faktiskt orka plugga idag, men det var tur att jag ändrade mig för det var ett rätt stort och tungt paket om man säger så... Men solen sken och det var kul med en liten utflykt. Sedan rullade jag ner till gymmet och körde ben, biceps, mage och trappan. Känns skitbra nu, kommer förhoppningsvis ha lite problem med att gå imorgon, som på den gamla goda tiden!


planering 24-7

Hade föreläsning på förmiddagen. Därefter skulle jag käka lunch, träffa Sergio och lära mig spanska, träffa Helena som skulle hjälpa mig med mina knäppa Mexiko-papper. Och sedan plugga så länge jag orkade och gå och träna. Har längtat efter ikväll, så skönt med en kväll hemma. Men Sergio kom inte, vilket kanske mest var skönt för allt är så pinsamt, och jag fastnade med alla papper och mejl framför datorn till kl 14. Helena kom förbi och redde ut några frågetecken. Nu när jag väl skulle börja plugga märkte jag att jag hade glömt min miniräknare. Jag funderar på att gå och träna med en gång och sätta mig hemma sedan istället... suck.

Har iaf köpt tågbiljetter till helgen, ska bli skoj.


Tankar

Jag glömmer ofta bort dig. Jag tänker så många tankar och jag borde få ur mig det, men ibland bli det för många. Så många att jag hellre skriker dem på de som minst förtjänar det istället för att skriva ner dem här hos dig. Min lille blogg. Så jag bär mig åt.

Idag har jag varit i skolan, först labb och sedan grupparbete. Sedan åkte jag till stallet och red ut. Det var fint, skönt så länge det är fint väder och inte regnar. Fast när vi åkte och hämtade hö hos en bonde 100 mil från stallet var det väldigt mörkt. Väldigt vinter -07.

Jag börjar få lite tenta-panik. Och varje dag jag inte gymmar kostar det där kortet pengar. 


Planer...

Har tagit tag i min Mexiko-planering på allvar under veckan. Försökt börja fylla i alla blanketter, översätta kurstitlar, kolla om jag behöver visum, läsa broschyrer och ställa frågor till rätt personer m.m. Funderar på att kanske bo i familj iaf? Jag tror att jag skulle lära mig väldigt mycket och tänk att ha en familj på andra sidan jorden som man kan hälsa på. Synd att de bor så miljöovänligt till bara. Sedan så har jag ju velat bo i lägenhet för att kompisar ska kunna komma o hälsa på och bo hos mig. Men hur troligt är det egentligen att någon kommer, och jag kan ju inte bygga bo åt andra. Är ändå mycket billigare med hotell där än det är här. Jag vill sköta mig själv, inte ha en massa regler att följa, jag kommer ändå vara 23 år när jag är där. Ganska vuxen ändå. Men är det inte värt för att få uppleva kulturen på riktigt, få lagad mat varje dag, prata spanska en massa och leva billigt? Tänk vad jag skulle äga på Santa Maria när jag har ätit äkta mexikanskt i 150 dagar i rad!


Lördagkväll

Jag är en skam för min blogg, ja för hela bloggsläktet faktiskt. Minns tydligt att jag tänkte skärpa mig och blogga ordentligt när min dator väl funkade. Men jag har iaf en riktigt bra anledning: Jag hinner inte. Det händer för mycket roliga, viktiga saker i mitt liv. Moment 22, när jag väl har saker att skriva om, då vill jag göra dem istället ;)

Men jag har inte hört några större protester så jag tror att det är rätt lugnt... Jag kan iaf säga att det känns som om jag delar min tid mellan 4 platser just nu, ca 1/3 i skolan, 1/3 i stallet och resten hemma eller på gymmet. Så är det förstås inte, jag sover ju här, men det är också ungefär allt! Fast okej, nu har det varit lite lugnare, men förra veckan köpte jag  mat eller åt mest mackor för att jag prioriterade bort matlagning för gymmet. Helt onödigt, eftersom det inte gör så mycket nytta om man inte äter. Men tentor hägrar vid horisonten, så har börjat ställa in mig på mer tid hemma och i skolan, och mindre i stallet... Imorgon är det dock Sofias första dressyrtävling på länge, och då ska jag coacha!

Försvunnet inlägg återfunnet (från 12/9)

Hemma i Borås igen efter en liten tripp till Lindome. Träffade pappa, tittade på fotboll, plockade svamp, fikade med kompis, tränade bandy, pluggade och åkte hem igen med Sofia. Så skönt att få skjuts.. och mycket roligare än att sitta på bussen! Ikväll ska jag bara vara hemma tror jag, funderar på att sy lite. Har tittat så mycket på tv på sistone jag är lite trött på det.

En annan sak jag är trött på är att slåss för miljön. Hålla på att slänga in det i varenda mening för att ingen annan verkar tänka på det så ofta som jag. Förstår inte var andra ha hållit hus de senaste åren. En vän frågade när det hände, när blev jag en sån miljö-snubbe? Jag blir arg bara jag tänker på det, det är så nedlåtande. Jag är ingen galen aktivist som slänger gatsten och släpper ut minkar. Men jag antar att det hände när jag lärde mig att leva utan bilen. För att jag inte hade något val, jag har ju ingen möjlighet att ha bil nu. Men samtidigt så har INGEN ett val i den här debatten. Det handlar inte om "eco-driving" eller om att stänga av TV:n på riktigt när man ska sova. Vi måste sluta vara så enormt beroende av bilen i vardagen. Argument för att förstöra miljön som inte håller:
1. Tåget är så dyrt. Ja, men för vem? Det är bara pengar, planera!
2. Tåget tar så lång tid. Återigen, planera in att faktiskt få ta det lugnt en stund. Njut av utsikten av vår vackra natur, så länge den finns kvar.
3. Bussen är alltid sen, det regnar, mina skor blir förstörda i slasket osv osv.

4. Kollektivtrafiken måste bli billigare. Det är den redan!
5. Jag orkar inte sopsortera, jag har så lite sopor ändå. Nej, vi slänger alla otroligt mycket mer än vi kan föreställa oss. Och det spelar roll.
6. Att ha på maskiner på stand-by handlar om typ 1000 kr om året. Många bäckar små!

Det finns miljoner fler exempel som: Köra halvfulla tvättmaskiner istället för att vänta tills man har mer smutstvätt, att tröttna på kläder och inte ge bort dem till second hand, slänga mat, inte panta burkar och flaskor, ta taxi hela tiden när man festar, slänga skräp ute, handla mer än man behöver bara för att man vill ha och har råd, tro att det värsta med bensin är att den är så dyr etc etc................. Men som sagt, jag är trött på det nu, det är därför jag skriver det här och hoppas att ni läser så att jag slipper säga emot nästa gång. Tänk själva!

Sen så ska jag inte påstå att jag inte trillar dit ibland. Jag är långt ifrån perfekt. Det är jätteskönt med bil, varmt, privat och lyxigt! Men låt det vara just det, en lyx. Och räkna dit flyget också. Superlyxigt, och ingen allmän rättighet. Och måste man åka bil, så se till att iaf vara fler än en i bilen... Tack för mig!


RSS 2.0