Påsklovet 1: San Cristobal de las casas

Nu är det slut med tentorna för den här gången (börjar snart igen dock). Så tänkte skriva något om inledningen på påsklovet. Efter Teotihuacan med mams och paps tog jag och gänget en buss till staden San Cristobal de las casas i staten Chiapas. Det är i södra Mexico, en av de fattigaste delarna, religiös och med mycket indianbefolkning. Bussen tog 14 timmar och var jättetråkig, var svårt och sova. Men när det blev dag kunde man iallafall se ut över landskapet, djungel, sjöar, djur... Vi tog in på ett hostel "Los Camellos" och gjorde utflykter därifrån några dagar.





Torg och kyrka

Kyrka på berg, Iglesia de Guadalupe

San Cristobal de las casas

Vi gick till en marknad med massa fina, billiga (!) saker från indianer i byarna runt omkring. Köpte ett armband i hampa eller jute, kommer inte ihåg, och med bärnsten och jade. Fortfarande riktigt fint. Valerie och jag köpte varsitt par byxor som vi skulle ha i djungeln. Såna där man knyter ihop. En hörnsten i vår nya hippie/backpacker-stil men himla opraktiska när man ska på toa, och att gå med för de fladdrar liksom överallt och håller inte ihop runt benen=mycket slits. Köpte även en mjuk väska med djur-broderier i glada färger. Tänkte att det är bra att ha en som är mjuk och lätt att stoppa ner i ryggsäcken, ville inte gå med både handväska och ryggsäck men behövde ett handbagage till alla bussresor. Funkade inte så bra. Jättefin, men gick sönder efter några dagar.

Uppifrån kyrkan, väska till höger. Och keps. Tappade bort den senare under resan, vet fortfarande inte vart jag kan ha gjort av den... =(
Dagen efter åkte vi på utflykt till några indianbyar i bergen. Nos Vemos!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0