Mexico City och Teotihuacán

Vi åkte tillbaks till Mexico City tidigt på lördag morgon för att kunna gå på matchen Mexico-Costa Rica på Estadio Azteca. 90000 åskådare var där och såg Mexico vinna med 2-0. Mäktigt! Tyvärr tänkte vi att det skulle bli svårt att få in en kamera på arenan så vi kunde inte ta några kort. Väl på plats var den mexikanska säkerhetskontrollen inte fullt så utbyggd...

På söndagen åkte vi upp i Torre Latinoamericana (högt torn med kontor och restaurang m.m.)

Mexico City åt ena hållet.

Mexico City åt andra hållet.

Muralmålning av Diego Riviera där han får med stora delar av Mexicos historia.

Annan muralmålning av Riviera på väggen i Palacio Nacional.

På söndag eftermiddag åkte vi "hem" till San Luis Potosi. När jag är ute och reser, speciellt till turistiga ställen, längtar jag alltid lite tillbaks till SLP där de pratar spanska med mig och inte vill sälja saker hela tiden. Väl där hade jag massa att göra i skolan så mamma och pappa fick klara sig själva en hel del. Men det klarar de ju bra! Vi var bland annat på middag hos min spanska- "profesora", jättetrevligt. Känns dock fortfarande som om jag vill visa de mer saker, inte för att det finns så mycket mer, men för att jag aldrig riktigt hann ta det lugnt och visa min stad för dem... Bara skynda tillbaka till skolan hela tiden =(
Tidigt på fredag morgon tog vi bussen tillbaka till Mexico City för att åka ut till pyramiderna i Teotihuacán. Imponerande!

Självklart klättrade jag och pappa upp till toppen. Mamma tappade vi bort, annars hade hon naturligtvis också följt med.

Klättrandet var inget jag hade planerat då jag var förkyld igen med halsont, men med många pauser så gick det... Trapporna är helt livsfarliga, tur att vi inte har pyramider i Sverige. Vi skulle knappt kunna titta på dem utan att ramla ner. Efter detta var det dags att ta avsked på stationen där jag träffade mina kompisar för att börja påsklovsresan. Saknar de jättemycket nu, mycket mer än innan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0