Påsklovet 7: Yaxchilán

Efter en natt i Palenque åkte vi på en två-dagars utflykt till djungeln. Vi gick upp riktigt tidigt på morgonen och blev (efter väntan á la Mexicana) upplockade av en av de underbara minibussarna. Mindre trevlig start på dagen men faktum är att jag fick sitta första tiden i framsätet så det gick väl ok. Reste ca en timme och stannade för frukost, och fortsatte sedan ca en timme för första stoppet, Yaxchilán. Det är ruiner från en Maya-stad som hade som mest makt under 700-talet e.Kr. Yaxchilán är lacandón-indianernas hemtrakter vilka är Mexicos sista icke-kristna befolkning. Det var riktigt intressant, men framförallt en vacker plats med fantastisk natur.

Ca kl 6 på morgonen, Chiapas, Mexico.

Väl där fick vi knappt gå på toa för att båtarna skulle åka iväg. Och här var det varmt och soligt så var en underbar båttur!

Å hur jag älskar styrkan i djungeln. Växtkraften! Hur de liksom lyckas växa på varandra. Vad härligt det är att se hundratals växter trängas, samsas och överleva mitt i växthuseffektdebatten... Vi är trots allt inte alltför långt ifrån Mexico City, där människor på gatan använder munskydd mot avgaserna, även utan influensa...

Återigen Valentin i min bild av misstag. Men piffar han inte upp den, så säg?
   
    
      
   
    
                    
APFROSSA!! Ta dig tid att klicka på bilderna....

    
När vi var nästan klara med ruinerna och hade klättrat upp den mest kända delen som ligger på en kulle och t.o.m. är med i min guide, såg vi apor i träden. Eftersom vi var så högt upp var vi i höjd med dem, ca 2 meter ifrån. Once in a life time!
Byggnaden är också den mest välbevarade:







Vackert träd.

Bu!

Andra flodbanken: Guatemala. Och nu vet vi var de odlar all majs....

Just när vi hade hittat aporna, var i tvungna att gå till båten. Det var det bästa ögonblicket på hela resan, och den himla "viaje organizado" förstörde det... Lunch och sedan tillbaka till minibussen, och baksätet denna gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0