Valladolid

En stad jag knappt minns namnet på eller om jag har berättat om den förut. Men jag minns de öde gatorna. Jag minns fruktsalladen i panik inför att hinna med frukost innan Chichén Itzá. Jag minns hur vi satt i en evighet på en restaurang och väntade på växel på notan medan servitrisen sprang runt till alla andra restauranger på gatan i den eviga jakten på kontanter. Jag minns pastan på den lilla italienska restaurangen med de levande ljusen och det piskande regnet och åskan utanför fönstren. Jag minns den skrikande tv:n som va på dygnet runt. Jag minns det gröna vattnet och de svarta fiskarna och den dyra taxin och frustrationen och bråken. Och jag minns det fina med att vara sams på ett främmande språk utan att egentligen behöva säga någonting.  
Jag gillar deras skyltar! Cenote, souvenirer (tror jag?) och teaterscen.


Grönt sötvatten och svarta fiskar i en cenote

Cenote


Varför finns det så få synonymer för natur, när jag vill hylla den i varje mening?

Nästa destination: Rio Lagartos. Missa det inte! (Om det nånsin kommer)


Det är visst nån som är tillbaka

Oj oj oj nu var det ett tag sen!! Har svårt att tro att någon fortfarande tittar in här, men ibland får jag ändå sådana där små tankar som man vill få ur sig och som är för långa för statusuppdatering på facebook och då kanske jag skriver dem här. Som idag när jag var ute och gick till exempel. En kille betedde sig underligt, mumlade i telefon och kollade en massa på mig så jag tog en omväg för att slippa gå en mörk sträcka vid en sjö. Han kanske hade en rånarkompanjon där mellan lamporna? Sjukt att man ska behöva känna så! Samtidigt som konsekvenserna av ett rån blir ganska små när man har ett visakort utan pengar på, en mobil som snart fyller 5 år och en ihoptejpad Mp3 i fickorna. Ingen dyr Iphone här inte! Men kändes inte riktigt värt det ändå...

Sedan så kan jag inte förstå att jag fortfarande har så mycket kvar från Mexico att berätta. Något jag däremot kan förstå, är att om man har bott på en plats med en sådär 300 soldagar om året så krävs det mycket choklad för att hålla ångan uppe i Borås!

RSS 2.0