Påsklovet 2: Byar med trotzilfolk

Utanför San Cristobal ligger flera indianbyar. De är verkligen byar till utseendet, små hus med kyrka i mitten och ett torg, typ. Men i en sån by bor kanske 60 000 personer. (Mölndal, stad kanske är att ta i...) Vi åkte små kollektivbussar för att komma dit.

Marknad i San Juan Chamula. Det anses lite oartigt att fotografera här, så vi har inte så många kort. Överhuvudtaget är Chiapas väldigt konservativt och religiöst, vi var tvungna att tänka på att använda Ni-form av verb till alla i stort sett.

Kyrkan i San Juan Chamula. Absolut inga fotografier inomhus där inte....
Massa små barn som försöker sälja saker, jättesöta men rätt hemskt. Köpte tillslut 3 armband för 10 pesos och en liknande sak fast större för midjan. Fint textil-hantverk, inte lätt att stå emot i kombination med stora barnaögon och en full, svensk plånbok... Suck.

Kyrkan i en annan by. Är rätt trött på kyrkor så gick nog inte ens in.

Stormöte? Under tiden vi satt på en terrass och åt och drack gott, så vallfärdade byinvånare till ett hus mitt i "stan". De allra flesta var kvinnor, och alla hade blå sjalar. Vi undrade var männen höll hus.


Hela tiden i San Cristobal med omgivningar var det sånt här väder. Jag som fortfarande var förkyld var rätt nöjd med det, men efter ett tag saknade vi ändå solen. Dock var jag rätt säker på att vi skulle få svettas tillräckligt i djungeln, vilket stämde...

Kommentarer
Postat av: Rigmor

Å, va roligt att läsa om dej. Längtar tillbaka till Mexico, kan riktigt känna atmosfären, när ni sitter och dricker öl, eller tittar ut över taken. Kul att du visar bilder på kompisarna, nu när vi känner dom är det extra roligt. Vi, dumbommar, tog inga kort alls på dom. Hälsa till alla.mamsen

2009-04-26 @ 09:10:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0